понеділок, 23 жовтня 2023 13:23

Погрожують в'язницею: в РФ змушують мігрантів із Середньої Азії йти на війну

Погрожують в'язницею: в РФ змушують мігрантів із Середньої Азії йти на війну
У Росії вирішують проблеми з мобілізацією за рахунок мігрантів із Середньої Азії. Фото: ukrinform.ua

Влада РФ вирішує проблеми з мобілізацією за рахунок мігрантів із Середньої Азії.

Зокрема, російські силовики 20 жовтня здійснили рейд на мечеть у місті Котельники Московської області. Там затримали кілька десятків мусульман, доправили їх на автобусах до військкоматів і змусили підписати контракти на проходження військової служби. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Серед інших на момент рейду в мечеті був фіналіст шоу "Переспівай зірку" 25-річний Мамут Усеінов. За його словами, бійці ОМОНу під приводом перевірки документів загнали в автобус усіх чоловіків, які перебували в мечеті, і відвезли до міста Люберці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британці розповіли про "закобзонених" росіян у районі Авдіївки

"Привезли до військкомату, де була організована медкомісія. Мене визнали придатним до служби і перевезли до пункту збору контрактників у місто Балашиха, на Східне шосе. Увечері нам оголосили, що всі повинні підписати контракт на рік, або в'язниця", - написав Усеінов у соцмережах.

А наступного дня він дізнався, що чоловіків відправлять воювати в Україну. Але пізніше з'ясувалося, що йдеться про строкову службу в армії.

Аналітики ISW повідомляють, що, згідно з інсайдерськими даними, російське військове командування надіслало до всіх управлінь Слідчого комітету РФ наказ "виявити натуралізованих громадян Російської Федерації, які прибули з країн Співдружності Незалежних Держав (СНД) і ухиляються від військової служби". Військове командування РФ також зажадало від МВС Росії надати списки та адреси таких громадян.

Мобілізація в РФ не припинялась. Йдеться про десятки тисяч людей на місяць. Влада РФ не оголошує тотальну мобілізацію через побоювання щодо протестів з боку широких верств населення, розповів представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Але, за його словами, окупанти готують свою військову машину до нових хвиль мобілізації.

Зараз ви читаєте новину «Погрожують в'язницею: в РФ змушують мігрантів із Середньої Азії йти на війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі