понеділок, 01 жовтня 2018 18:33

Угорщина фінансово "підгодовує" жителів українського Закарпаття

Угорщина фінансово "підгодовує" жителів українського Закарпаття
Угорщина фінансово підтримує жителів Закарпаття, які отримали угорський паспорт. Фото: kjl

Угорщина не тільки видає паспорти на українському Закарпатті, а й фінансово підтримує своїх новоявлених громадян.

Про це розповіла журналістка Тетяна Мартинюк у своєму відеоблозі "ЦРУ. За кадром", передає "24 Канал".

"Через спеціально створені благодійні фонди угорська сторона надає точкову фінансову допомогу – на розвиток угорської культури, видавництво літератури, зарплату викладачам", – зазначила Мартинюк.

Крім того, за словами журналістки, інформація про видачу угорських паспортів на Закарпатті вже давно була відома: журналісти неодноразово в ефірі закликали СБУ звернути на ці факти увагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина повідомила, чи поїде їхній консул з України

"У західних прикордонних містах багато контор, які надають посередницькі послуги в отриманні другого паспорту. Наша журналістка задля експерименту як клієнтка ходила до однієї із таких фірм, де її консультували на предмет отримання румунського паспорта та називали ціну послуги – близько 2 тисяч євро. Та й зараз в інтернеті багато подібних пропозицій", – зауважила журналістка.

Українські ЗМІ провели розслідування і дізналися, що у консульстві Угорщини в Береговому громадянам України видають угорські паспорти. Під час отримання паспорта громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина фінансово "підгодовує" жителів українського Закарпаття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі