вівторок, 14 січня 2014 16:48

Учасники Євромайдану щодня отримують смс та дзвінки із погрозами

Учасники Євромайдану щодня отримують смс та дзвінки із погрозами
Фото: gazeta.zn.ua

Учасникам Євромайдану надходять СМС і дзвінки із погрозами. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіли Олександр Литвиненко із Чернігова та Анастасія Поліщук із Бердичева. Вони із самого початку працюють волонтерами на Євромайдані.

"СМС почали надходити із початку грудня. Спочатку писали: "Хватит стоять на Майдане. Иди учись или работай". А згодом почали присилати СМС із погрозами: "Если не уйдешь с Майдана, домой можешь не возвращаться. Мы его подожжем и станешь бомжом". Пишуть російською. Якось отримав СМС о третій ночі і передзвонив на той номер, з якого його відправляли. Чоловічий голос у слухавку сказав, що " я обратился не то адресу". Додав, що ніяких СМС із того номеру мені не слали і попросив більше не турбувати", - розповів Олександр Литвиненко.

"Маю два два припущення стосовно того, де ці люди могли взяти мій номер. Його міг надати хтось із тих, хто постійно знаходяться на Майдані і знає мене. Ще мій телефон вони могли знайти в координаційному центрі. Коли заповнюю заявку на їжу, лишаю там номер свого телефону", - додав він.

Анастасії Поліщук телефонують із погрозами кожні 2-3 дні.

"Коли подзвонили вперше, чоловічий голос у слухавку сказав: "То, что вы находитесь на Майдане, очень плохо для вашего здоровья и вашего будущего". Та згодом вони зрозуміли, що цим мене не залякають. Тепер дзвонять і кажуть: "Ми знаємо твій маршрут. Ти лишаєш Майдан, коли йдеш за перепустками.  Одного разу назад можеш не повернутися", - поділилася дівчина.

"Дзвонять чоловіки. Завжди говорять російською. Одні ввічливі, в голосі інших відчувається агресія і вони говорять із матами. Номер не висвічується. Чоловіки не представляються. Коли питаю, з ким розмовляю, називають себе "доброжелателями", - додала Анастасія Поліщук.

Зараз ви читаєте новину «Учасники Євромайдану щодня отримують смс та дзвінки із погрозами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі