вівторок, 20 липня 2021 15:06

Убивця "Сармата" Матюшин отримав 11 років в'язниці, інших виправдали

Убивця "Сармата" Матюшин отримав 11 років в'язниці, інших виправдали
Фігуранти об'єднаної справи вбивства Віталія Олешка Михайло Сігіда, Руслан Кузнєцов, Сергій Смирнов, Олександр Обухов, Максим Владимиренков, Віктор Власюк (тримається за голову) в Печерському суді Києва. Фото: hromadske

Бердянський міськрайонний суд оголосив вирок обвинуваченим організаторам і виконавцям вбивства добровольця батальйону "Донбас" Віталія Олешка із позивним "Сармат". Стрілець Артем Матюшин, один із 11 підозрюваних, отримав 11 років колонії.

Про це пише hromadske.

Інших фігурантів справи, зокрема організаторів злочину, суд виправдав через нібито недостатність доказів.

Суд зарахував Матюшину час відбування під вартою з 2018 року.

Також суд задовольнив цивільний позов дружини вбитого Віталія Олешка. Так, Матюшин має сплатити 700 тис. грн моральної шкоди, а також виплачувати доньці вбитого 1241 грн щомісяця до досягнення її повноліття.

Окрім Матюшина, до трьох років та одного місяця позбавлення волі за зберігання канабісу та 11 бойових патронів засудили Віктора Власюка, якого слідство називало організатором банди та координатором вбивства "Сармата". Також суд доєднав йому частину невідбутого покарання за хуліганство і зараховує час відбування покарання з дня затримання 2019-го.

Найближчим часом Власюк може опинитися на волі, оскільки з дня його затримання вже минуло два роки, а на термін про невідбуте покарання за хуліганство ще розповсюджувався так званий закон Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Справа Сармата спланована в Росії" — ветеран АТО

Учасника бойових дій на Донбасі Віталія Олешка на позивний "Сармат" вбили двома пострілами в спину та голову удень 31 липня 2018 року біля власного готелю в Бердянську — там він мешкав з родиною. Підозрюваних виконавців злочину Артема Матюшина, Миколу Ломаку, Олександра Обухова, Максима Владимеренкова затримали того ж дня.

Наприкінці серпня Матюшин дав викривальні свідчення на ймовірного організатора вбивства Михайла Сігіду. У вересні поліція затримала його за підозрою в організації злочину.

Зараз ви читаєте новину «Убивця "Сармата" Матюшин отримав 11 років в'язниці, інших виправдали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі