пʼятниця, 14 квітня 2023 14:39

У зоні відчуження помітили унікальних лосів-двійнят

У Чорнобильській зоні відчуження помітили двох дорослих лосів, які мирно паслися поруч один з одним.

Ці тварини є двійнятами і тому, спокійно реагували один на одного. Як розповіли у Чорнобильському Радіаційно-екологічному біосферному заповіднику, ймовірно, лосі виросли окремо, але згодом "впізнали" одне одного та об'єдналися.

Зоологи заповідника розповідають, що зазвичай самка лося народжує лише одне лосеня. Проте якщо запасів їжі достатньо, вона може народити й двох. Найчастіше лосенята однієї статі.

Автор: facebook.com/zapovidnyk2018
  У Чорнобильській зоні відчуження помітили двох дорослих лосів, які мирно паслися поруч один з одним
У Чорнобильській зоні відчуження помітили двох дорослих лосів, які мирно паслися поруч один з одним

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У зоні відчуження живуть рідкісні чорні лелеки: фото

Спочатку вони виростають разом, а потім розходяться, а вже через певний час можуть "впізнати" один одного в дорослому віці та об'єднуватися для виживання.

Подібну гіпотезу дослідники висувають і цього разу, коли побачили лосів-двійнят, які мирно співіснують серед свіжої зелені, що поступово затягує колишнє згарище.

"Можливо, це колишні двійнята, які виросли разом, а тепер знову об'єднались, поки до осені не зміцніють роги та не розпочнеться період гону: тоді для самців нема ні друзів, ані родичів, лише – інстинкт розмноження", – заявили у заповіднику.

У Чорнобильській зоні відчуження на початку березня почали фіксувати збільшення кількості різних видів птахів.

Зокрема, вдалося сфотографувати рідкісну сову – пугача звичайного, повідомили в пресслужбі Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Крім того, деякі хижі птахи вже почали висиджувати яйця.

Зараз ви читаєте новину «У зоні відчуження помітили унікальних лосів-двійнят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі