субота, 12 жовтня 2024 11:02

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського розповіли про "математичну складову" плану перемоги

У Зеленського розповіли про "математичну складову" плану перемоги
Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк розповів про план перемоги над РФ. Фото: president.gov.ua

Російська Федерація нині не готова до реальних переговорів на основі норм міжнародного права.

Тому агресора потрібно змусити це зробити. Про це в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

"Наша модель включає в себе чотири речі. По-перше, це політичний примус, який має дати зрозуміти, що кожна країна має право бути в тому альянсі, в якому вона хоче. По-друге, необхідний військовий примус. Наприклад, шляхом перенесення війни на територію Російської Федерації. По-третє, необхідний економічний примус, щоб послабити російські економічні ринки. І, по-четверте, дипломатичний примус", - зазначив Подоляк.

Він також наголосив, що український план перемоги - це конкретний засіб для примусу Росії до чесного переговорного процесу.

"План перемоги чітко сформульований, математично обґрунтований і з чітким викладом того, що можна зробити. Це не теорія, а практика, заснована на аналізі того, що ми робимо в Курській області, або того, що ми робимо з дальніми ударами", - заявив радник ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після поїздки у Лондон, Париж, Рим і Берлін Зеленський звернувся до українців

При цьому він пояснив "математичну складову" плану перемоги.

"Ми не можемо говорити про деталі публічно. У плані є логіка, і наші представники пояснюють, як, наприклад, читати в ньому таблиці. Чому немає сенсу сідати за стіл переговорів із Російською Федерацією навіть сьогодні і чому немає місця для компромісу. Про користь Курської наступальної операції та авіаударів у глибині російської території. Наскільки важливо перенести війну на територію Росії і як це вплине на суспільні настрої в країні", - сказав радник.

За словами Подоляка, виснаження Росії вже очевидне.

"Чому Північна Корея та Іран повинні постачати ракети в Росію? Кремль витрачає 140 мільярдів доларів на війну цього року і вкладає величезні кошти у військову промисловість. Але дефіцит зростає, особливо в боєприпасах, снарядах і ракетах. Ось чому так важливі наші повітряні удари по російській території. По-перше, знищуються виробництва, склади і логістика, що позначається на ресурсах і ще більше поглиблює виснаження", - сказав Подоляк.

Він також наголосив, що, окрім військової складової, є ще й соціальна.

"Коли ти наступаєш масштабно, не тільки в Курську та інших прикордонних районах, а й у глибині Росії, у Саратові, Орлі, Ленінграді та Підмосков'ї, настрій суспільства зовсім інший. Люди розуміють, що війна йде і в Росії. Це небезпечно для Кремля, тому що може призвести до зміни настрою і протестів", - вважає радник ОП.

Він також пояснив, наскільки важливим у контексті плану перемоги є дозвіл використовувати західну зброю для дальніх ударів по російській території.

"Ці системи озброєнь прискорили б перебіг війни в десять разів. Їх можна було б використовувати для знищення важливих військових об'єктів за тисячу кілометрів від лінії фронту. Транспортування вантажів було б значно сповільнене і навіть заблоковане, що дало б змогу звести до мінімуму і зупинити інтенсивність російських атак. Це, своєю чергою, позначиться на настроях у суспільстві", - додав Подоляк.

10 жовтня президент України Володимир Зеленський зустрівся із президентом Франції Еммануелем Макроном. Зеленський представив Макрону план перемоги України.

Також у Лондоні Зеленський зустрівся із прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером, а в Римі з прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні, яким також представив план перемоги.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розповіли про "математичну складову" плану перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі