неділя, 02 липня 2023 22:51

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського прорахували "математичний ресурс" для кінця війни в Україні

У Зеленського прорахували "математичний ресурс" для кінця війни в Україні
Радник глави Офіса президента України Михайло Подоляк порахував, скільки ще може тривати війна з РФ. Фото: РБК-Україна

Радник глави Офіса президента України Михайло Подоляк порахував, скільки ще може тривати війна з РФ, з урахуванням невдалої спроби заколоту засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

Він заявив, що до прискореного "фіналу" Росію може підштовхнути безліч факторів. Спроба держперевороту Пригожина показала, що влада у РФ цілком могла опинитися під тотальним контролем силового угруповання, у ймовірність "правління" котрого ще "вчора" ніхто не вірив. Про це Подоляк заявив в ефірі "Ходорковський Live", пише "УНІАН".

Іншими словами, крах РФ може статися через будь-який подібний форс-мажор або ж за інших сценаріїв, наприклад, при тактичних успіхах ЗСУ на фронті.

"Тут можуть бути різні сценарії. Наприклад, суттєві тактичні поразки по лінії фронту. Там одна, дві, три – на тому чи іншому напрямку – різко прискорять падіння всього цього угруповання окупаційного, втечу цього угруповання. І, звичайно ж, це призведе до дуже швидкого обнулення цієї політичної еліти, яка зараз знаходиться в Росії", – вказав він.

За словами Подоляка, внутрішній діалог в Росії про те, хто може перехопити владу у "слабкого" президента Володимира Путіна – вже розпочався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Точки неповернення позаду": у Зеленського зробили чергову заяву щодо переговорів з РФ

"Швидше за все, на його місце розглядається якась "консенсусна" фігура. Однак ця особистість явно не входить до найближчого оточення Путіна, той же Патрушев (секретар Радбезу РФ) – малоймовірний варіант", – підкреслив Подоляк.

Він зазначив, що Патрушев абсолютно точно така ж нераціональна людина (як Путін – Gazeta.ua) – не має логіки, як такої, і не розуміє процеси, що відбуваються сьогодні на фронті, в Україні й у глобальній політиці.

Він уточнив, прогнозуючи російський "фінал", слід орієнтуватися на "математичні можливості" однієї та другої сторони. В цьому випадку, якщо виключити ситуації, за прикладом пригожинського "форс-мажору", війна може тривати ще місяцями.

"Якщо виходити з математичних можливостей і ресурсів, які ще залишилися у РФ, і які накопичує Україна, це (війна – Gazeta.ua) може розтягнутися на місяці, якщо не трапиться такого ж форс-мажору, як ми з вами бачили 23-24 червня", – вважає Подоляк.

Якби під час свого бунту ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин дійшов до Москви, він показав би, що Кремль порожній.

Росія уже була б розділена принаймні на дві частини. Про це у коментарі War Zone сказав начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

За його словами, якби Пригожин зі своїми бойовиками увійшов до російської столиці, деякі чиновники з Санкт-Петербурга чи іншого міста почали б стверджувати, що вони є легітимною владою. Це створило б в країні ситуацію двох влад, які відразу розділилися б.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського прорахували "математичний ресурс" для кінця війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі