четвер, 09 травня 2013 18:39

У Вінниці за дві години з'їли солдатської каші, звареної на чотири батальйони
24

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

На святкування Дня Перемоги у вінницький Центральний парк звезли чотири польові кухні. Їх поставили в різних місцях. Гречану кашу з тушонкою закупили за кошти підприємців міста.

Городянам страву подавали безкоштовно. У кухаря Василя 400 порцій розібрали менше, ніж за дві години.

"Рука болить страшенно. Я ж нею майже півтисячі разів півлітровим черпаком поцілив по пластмасовим тарілкам. Та нормально, люди задоволені, от і ладно", - сказав Василь досипаючи останні порції.

В двадцяти метрах також останню кашу видає кухар міського автоклубу "Каіса". Він у оригінальному спецкостюмі. По боках до штанів причеплені шашка та кобура зі справжнім військовим пістолетом.

"Дайте мені одну порцію. Я з маленькою дитиною! Мені тільки одну, чотири не треба!" - кричить з натовпу руда жінка.

"Тут тобі що, "Дісней Ленд"? Ставай у чергу", - відказує їй чоловік з пишними вусами.

На парад у Вінниці прийшли близько двох сотень ветеранів Другої світової війни. Для них на дороги вивезли військову реставровану техніку. На покладання квітів зібралися місцеві чиновники, представники військових організацій та всіх релігійних конфесій. Ветеранам квіти дарували і арабські студенти. Десяток молодих людей з шарфами-"арафатками" простягали дідусям та бабусям троянди.

"Ми вітаємо всіх вінничан з таким великим святом! Війна це погано. Нехай чисте небо буде над нашими державами", - зауважив палестинець Дея Абоснайне, який очолює міську арабську громадську організацію.

За приблизними підрахунками до Пам'ятника загиблим солдатам принесли близько півтонни квітів. Одразу після покладання їх забрали від вічного вогню. Бузок, тюльпани, нарциси та гвоздики, прибиральниці поперекладали по меморіальним дошкам.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці за дві години з'їли солдатської каші, звареної на чотири батальйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі