пʼятниця, 14 липня 2023 18:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна матиме великий успіх на фронті – розвідка Естонії

Україна матиме великий успіх на фронті – розвідка Естонії
Розвідка Естонії наголошує на успіхах української армії. Фото: eastnews.ua

Найближчим часом Україна може розраховувати на великий успіх на фронті.

Про це свідчать дії українських військ під час контрнаступу та ознаки ускладнень для окупантів, сказав керівник розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Марґо Гросберг, повідомляє ERR.

Українська армія знищує точковими ударами командні пункти і логістичні центри російських військ. Є успіхи у під Бахмутом, а російські резерви вичерпуються.

"Усе це говорить про те, що українці близькі до великого успіху", – сказав Гросберг.

Теперішні підготовчі наступальні операції ЗСУ спрямовані на те, щоб скувати російські частини на вузьких ділянках і знайти слабкі місця для прориву. Для цього атакують важливі транспортні вузли, логістичні пункти та центри управління російської армії у тилу.

Під Бахмутом українцям вдалося захопити ключові ділянки на північ і південь від міста. Це дає можливість вести артилерійський обстріл окупованого міста і контролювати дороги, що ведуть до нього. Це ускладнює постачання і підтримку

Важливо, що російські повітряно-десантні війська досі прив'язані до Бахмута. Вони зазнають втрат, їх не можна перекинути в інше місце або вивести у резерв. Така тактика позначається на мотивації ПДВ.

На південному фронті, у районі Великої Новоселівки, українські підрозділи збільшили займану площу і точковими ударами знищують ключові об'єкти окупантів. Там ліквідували заступника командувача Південного військового округу РФ генерал-лейтенанта Олега Цокова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Бахмутом є частковий успіх українського війська

Гросберг звернув увагу на звільнення російського генерала Івана Попова. Його усунули з посади нібито через критику російського генштабу і витік записів про становище 58-ї армії. Попов заявив, що частини дуже довго перебувають на передовій і не замінюються, є великі втрати через роботу артилерії.

"Усе це говорить про те, що резерви Російської Федерації вичерпуються, оскільки підрозділи не ротуються", – констатував Гросберг.

На Сватівському та Куп'янському напрямках російські війська хоч і завдали найбільшої кількості ударів і домоглися певних успіхів, але поки що далекі від тактичного прориву. Там вони намагаються змусити Україну перекинути війська з-під Бахмута та інших місць, де вони досягли успіху.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де тривають важкі бої. Протягом доби на фронті відбулося близько 30 бойових зіткнень, повідомив уранці 14 липня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Україна матиме великий успіх на фронті – розвідка Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі