неділя, 15 серпня 2010 13:09

У тернопільському аквапарку діти отруїлися хлором

У тернопільському аквапарку діти отруїлися хлором

У суботу, 14 серпня, відвідувачі тернопільського аквапарку "Лімпопо", що у розважальному центрі "Алігатор" отруїлися парами хлору. Це сталося близько 16.30. Газоподібна сполука хлору утворилась внаслідок одночасного додавання у воду підкислювача та гіпохлориду натрію. Аквапарк закрили увечері.

- Діти віком 8, 10 та 14 років купалися в басейні. Раптом їм стало зле, почали блювати, сильно кашляти. Їх привезли одразу до нас, в діагностичне відділення, - розповідає Gazeta.ua чергова лікарка дитячої обласної лікарні. - Зараз вони почуваються відносно задовільно. Кашель поки що не пройшов. Але пощастило, що отруєння легкого ступеня.

За словами медика, хлор викликає різкий біль у грудях, сухий кашель, сльозотечу, порушення координації руху. Може викликати опіки слизової оболонки верхніх дихальних шляхів, очей та шкіри. Отруєння великими концентраціями призводить до набряку легень і смерті.

Адміністратор розважального комплексу "Алігатор" каже, що в аквапарку серйозні поломки. Коли відкриють - невідомо.

На одному з форумів відвідувачі аквапарку пишуть, що подібні випадки вже були. 21 квітня 2010 року симптоми отруєння хлором з'явилися у вісьмох людей, діти блювали: "Дома почалося сльозоточіння, кашель, насморк. Вночі - приступи задушливого кашлю. В аквапарку сказали, що це перший такий випадок і напевно ми потруїлися, бо щось з'їли. Але ми всі мешкаємо в різних домівках. Я так зрозуміла, що вони повністю впевнені в своїй безпомилковості, і це мене бентежить, адже була акція цікава - 59 грн за цілий день, і я не вірю, що більше ніхто не попав в таку ситуацію", - пише користувач Света.

Зараз ви читаєте новину «У тернопільському аквапарку діти отруїлися хлором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі