понеділок, 03 грудня 2007 13:05

У Таїланді купують голоси виборців за віагру

Кандидати в депутати парламента Таїланду купують голоси виборців за допомогою віагри. Купувати голоси за гроші в Таїланді карають десятьма роками в"язниці. Узяти гроші за обіцянку віддати свій голос коштує п"яти років позбавлення волі.

Як повідомив у п"ятницю представник місцевої влади Саян Нопхам, спроби підкупу виборців зафіксовані на півночі від Бангкока. "За розповідями сільських жителів, за обіцянку підтримати того або іншого кандидата на виборах їм пропонують одну-дві пігулки віагри", – пояснив чиновник.

Щоправда, виборці, підкуплені віагрою, без довгих роздумів готові змінити свій вибір. "Мій брат балотується до парламенту. Так народ іде до мене з обіцянкою проголосувати за нього, якщо я запропоную їм більше пігулок, – уточнив Саян Нопхам. – В деяких випадках люди готові проміняти свій голос на звичайну каву".

Офіційної скарги до Центральної виборчої комісії з цього приводу поки не поступало, уточнив представник ЦВК Таїланду. "Забавна схема підкупу", – прокоментував він.

Парламентські вибори в Таїланді пройдуть 23 грудня – вперше відтоді, як минулого року в ході перевороту військові повалили прем"єр-міністра Таксину Чинавата, повідомляє AFP.

 

Зараз ви читаєте новину «У Таїланді купують голоси виборців за віагру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі