четвер, 12 листопада 2009 10:57

У Таджикистані світло будуть подавати по сім годин на добу

У Таджикистані світло будуть подавати по сім годин на добу

У Таджикистані введені обмеження на подачу електроенергії. Це пов"язують з настанням холодної погоди. Минулого року в деяких регіонах світла взагалі не було.

Про які конкретно ліміти йде мова і в яких населених пунктах вони будуть діяти, не уточнюється. Агентство наводить слова прес-секретаря компанії Нозірджона Едгорі, який заявив, що "з метою заощадження електроенергії холдинг "Баркі Точик" змушений з урахуванням холодів, котрі ще не надійшли, припинити подачу електроенергії в певний час доби в деяких районах республіки".

Повідомляється також, що голова компанії Сангат Рахімов підписав наказ, відповідно до якого кожному сільському джамоату (органу самоврядування) світло буде подаватися протягом щонайменше семи годин на добу. Крім того, наказ зобов"язує енергетиків забезпечувати електрикою сільські школи протягом усього навчального процесу.

Нагадаємо, що напередодні, 9 листопада, на найбільшій у Таджикистані гідроелектростанції (Нурекській ГЕС) сталася аварія, через яку республіка на кілька годин залишилася без електрики. У другій половині дня, як повідомляло агентство "Central Asian News", наслідки аварії були усунуті, електропостачання відновлено.

У той же час ситуація в цій сфері залишається складною. Таджикистан в даний час, як повідомили в енергетичній компанії "Баркі Точик" не отримує електроенергію з-за кордону, а її споживання в країні зростає у зв"язку з настанням холодів.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У Таджикистані світло будуть подавати по сім годин на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі