вівторок, 08 лютого 2011 17:19

У світовому рейтингу українські вузи не потрапили навіть у першу тисячу

У світовому рейтингу українські вузи не потрапили навіть у першу тисячу

Перші 10 місць у рейтингу Webometrics, оприлюдненому в січні 2011 року, посідають американські університети. Очолює його Массачусетський технологічний університет, друге і третє місця обіймають Гарвард і Стенфорд.

Найвище місце серед українських університетів, які потрапили в рейтинг, у Львівського національного університету імені Івана Франка (1443 місце).

На 1576-й позиції розмістився Київський національний університет імені Тараса Шевченка, на 1608-й - Національний університет Києво-Могилянська академія.

Донецький національний технічний університет посів 1634-е місце, а на 1745-ий рядку опинився Харківський національний університет імені Каразіна.

Рейтинг університетів світу Webometrics вважається одним з найавторитетніших у світі. Він складається дослідницькою групою Cybermetrics Lab, що є частиною найбільшої дослідницької групи CSIC при іспанському міністерстві освіти.

Webometrics аналізує не освітню діяльність університетів у цілому, а представлення вузу в інтернеті. З 2004 року двічі на рік здійснюється ранжування присутності в мережі вузів всього світу.

У даний момент аналізується близько 13 000 освітніх установ з майже 18 000 вузів, включених до Світової бази вищої освіти (WHED).

Як повідомлялося, в жовтні минулого року віце-прем'єр України міністр Борис Колесніков заявив, що два вищих навчальних заклади України увійдуть до престижного Шанхайського рейтингу найкращих університетів світу.

Коментарии

Зараз ви читаєте новину «У світовому рейтингу українські вузи не потрапили навіть у першу тисячу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі