середа, 14 жовтня 2009 15:44

У світі кожна шоста людина голодує - доповідь ООН

У світі кожна шоста людина голодує - доповідь ООН

Світова фінансова криза призвела до збільшення кількості голодуючих на 9%, їх більше 1,02 млрд. людей., повідомляється у доповіді ООН.

Світова фінансова криза призвела до збільшення кількості голодуючих на 9%, у результаті чого вона перевищила 1,02 млрд. людей. Про це йдеться в доповіді Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) і Продовольчої програми (WFP), представленій в рамках конференції експертів "Як прогодувати світ у 2050 р." .

Криза в світовій системі фінансів призвела до різкого та значного скорочення інвестиційних потоків в країни, що розвиваються.

У доповіді наводяться дані 17 країн Латинської Америки, куди в 2007 році інвестовано $ 184 млрд. У 2008 р. ця сума скоротилася майже вдвічі - до $ 89 млрд., а в 2009 р. не перевищить $ 44 млрд .

"Це означає неминуче скорочення споживання продовольства, а для багатьох країн з низькими доходами й дефіцитом продовольства (наслідком буде. - ред.) брак продуктів першої необхідності, а також ліків і медичного приладдя", - говориться в доповіді.

У країнах Азії та Тихоокеанського регіону зафіксовано рекордне число голодуючих - 642 млн. чол. В Африці недоїдають приблизно 300 млн. Фахівці зазначають, що проблема голоду стосується не тільки світу, що розвивається, а й розвинених країн, де 15 млн. чол. страждають від голоду.

За матеріалом: АПК-Информ

Зараз ви читаєте новину «У світі кожна шоста людина голодує - доповідь ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі