понеділок, 05 серпня 2019 09:47

У Сіверськодонецьку збудують перший в місті парк
6

Фото: biggggidea.com

Англійський міні-парк для сімейного дозвілля зі спортивним майданчиком та кінозалом може з'явитися у місті без жодного парку – Сіверськодонецьку Луганської обл. Це - простір для активного відпочинку, де можна ще й вивчити англійську. Кампанію зі збору коштів на нього запустила місцева мешканка Анастасія Муранова, пройшовши навчання в Академії краудфандингу ООН.

За словами Анастасії, у Сівесрькодонецьку, де мешкають 40 тис. переселенців, є всього 3 локації для прогулянки. Парків серед них немає.

"Мами з дітьми долають кілометри у пошуках хоч якогось простору для відпочинку. Тож ми хочемо це змінити", – сказала Анастасія кореспонденту Gazeta.ua.

Ще одна проблема, яку вирішує проект, – незнання містянами англійської мови.

"У нашому місті та регіоні багато людей не розуміють необхідності володіти мовами та навіть не уявляють, яка це перевага – знати англійську. За
допомогою активностей парку ми змотивуємо жителів міста до навчання", – пояснила підприємиця.

"Найефективніший метод вивчити і знати мову – це постійне вдосконалення. Це як ходити у спортзал чи їсти – отримання знань має той самий принцип. Вивчити раз і назавжди неможливо, англійська має бути стилем життя, якщо хочете володіти нею вільно. Навіть мінімальний рівень потребує зусиль і часу, обіцянки на кшталт "англійська за годину", на жаль, не дають особливого результату. Нейронні зв'язки – тривалий і складний процес", – додала вона.

Організаційного досвіду у Анастасії та її колег теж вистачає: вони вже відкрили 3 школи англійської мови в області.

"Парк – не перша наша мрія, яку втілюємо в життя, і не перший раз, коли залучаємо допомогу. Колись ми мріяли мати незвичайну школу, потрапивши в яку, ви ніби переноситесь у Лондон. Завдяки фінансовій підтримці міжнародних організацій, у тому числі UNDP, ми відкрили аж 3 такі заклади", – розповіла дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пункт пропуску "Станиця Луганська" працюватиме за новим графіком

Ролик для кампанії створив продакшн із Сіверськодонецька "Своє кіно" за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру та за
кошти Європейського Союзу, урядів Японії та Польщі.

Дізнатися більше про проект та підтримати його можна тут.

В Україні відкрили центри для абітурієнтів з окупованого Криму та Донбасу.

Робота з прийому документів триватиме до 27 вересня, повідомляють в Міністерстві освіти і науки.

"Через центри жителі тимчасово окупованих територій можуть вступити до українських вузів і профтехучилищ за спрощеною процедурою – без зовнішнього незалежного оцінювання, українського паспорта та атестата", – зазначають у відомстві.

Завдяки центрам діти з окупованих територій можуть пройти спрощену процедуру вступу до вузів в Україні, не здаючи ЗНО

Зараз ви читаєте новину «У Сіверськодонецьку збудують перший в місті парк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі