понеділок, 19 квітня 2010 08:56

У Севастополі провели мітинг біля пам"ятника Катерині II

У Севастополі провели мітинг біля пам"ятника Катерині II

У Севастополі близько 300 представників партії Російський блок із Севастополя і Криму, Кримського блоку Російська єдність, громадської організації Російська громада Севастополя провели мітинг біля пам"ятника Катерині II з нагоди річниці видання Указу російської імператриці про приєднання Криму до Росії від 21 квітня 1783 (за новим стилем ).

Перед проведенням мітингу вулицями Севастополя близько 40 автомашин здійснили автопробіг з російськими прапорами і російською партійною символікою партії Єдина Росія.

Деякі учасники мітингу були одягнені в куртки і кепки з символікою Єдиної Росії.

"Російська громада Севастополя уклала договір про співпрацю з Московською міською організацією партії Єдина Росія. В рамках цього договору йде активне гуманітарне співробітництво, тому на знак вдячності члени нашої організації з гордістю носять в Севастополі атрибутику цієї партії", - пояснив журналістам заступник голови Російської общини Севастополя Анатолій Ходос.

У ході мітингу його учасники скандували "Севастополь - Крим - Росія!" і заявили про намір в 9 Травня в День Перемоги пройти під час Параду Переможців під державними прапорами Російської Федерації окремими колонами, сформованими із представників політичних партій.

Увечері 19 квітня в Севастополі дату Катерининського указу відзначить інша група проросійських активістів - концертом на площі Нахімова.

Ветеранські ж організації Севастополя в своєму зверненні закликали всі політичні партії утриматися від участі у Параді Переможців і не використовувати під час урочистостей партійну символіку, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі провели мітинг біля пам"ятника Катерині II». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі