середа, 12 листопада 2014 17:38

У Севастополі критична ситуація: запасів води вистачить лише до 26 грудня

У Севастополі критична ситуація: запасів води вистачить лише до 26 грудня
Фото: zn.ua

У Севастополі ситуація з водою визнана критичною, води з корисного обсягу запасів водосховища вистачить до 27 листопада, а з "недоторканного запасу" - до 26 грудня.

Про це повідомляє прес-служба "уряду" Севастополя, пише Крим.Реалії.

"Станом на 11 листопада 2014 ситуація з водопостачанням в Севастополі склалася критична. За кількістю опадів вона відповідає 1993 року, коли основне джерело водопостачання міста -Чернореченское водосховище було вибрано до "мертвого" об'єму, і вода в квартири жителів міста подавалась 2-3 години на добу", - повідомив директор департаменту міського господарства Севастополя Андрій Атаманцев.

Після вибору води з "недоторканного запасу" водозабір з водосховища повністю припиниться і південна частина міста, Балаклава та Інкерман залишаться без централізованого водопостачання. Проблеми з водою можуть спричинити і проблеми з опаленням, так як для підживлення системи опалення щодня потрібно від 10 до 13 тисяч кубометрів води, говориться в повідомленні "уряду" Севастополя.

В Севастополі через брак запасів води вже введений графік жорсткої економії.

Влада Херсонської області повідомили, що готові продавати анексувати Криму воду за світовими цінами, мінімальна з яких - 1 євро за 1 кубометр води.

85% потреб Криму в прісній воді забезпечували через канал, що йде від Дніпра через Північно-кримський канал. В основному вода йшла на потреби сільського господарства. Після анексії Криму подача води по цьому каналу на півострів була повністю припинена.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі критична ситуація: запасів води вистачить лише до 26 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі