четвер, 30 березня 2023 16:45

Спецтема: Війна Росії проти України

У розвідці сказали, для чого окупантам у Криму ПВК

У розвідці сказали, для чого окупантам у Криму ПВК
ПВК "Конвой" у Криму створили для захисту окупантів. Фото: eastnews.ua

Російські загарбники створюють ПВК в тимчасово окупованому Криму заради особистої безпеки та щоб охороняти награбоване майно.

Також вони готуються до бойових дій, сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк, передає "Укрінформ".

"Загарбники створюють так звані "приватні військові компанії" в межах підготовки до бойових дій на півострові. Але значною мірою цей крок також здійснюється заради особистої безпеки та для недоторканності награбованого майна. Власне, з цією метою свою приватну військову компанію створює російська корпорація Газпром", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ оцінили загрозу перекидання на Херсонщину ПВК Аксьонова "Конвой"

Велике питання, чи допоможе окупантам приватна армія.

"Якщо Аксьонови та інші злочинці в Криму хочуть конвой, то Україна здатна його забезпечити: здатись і понести законну відповідальність – наразі аж ніяк не найгірший сценарій, адже потім такої опції вже може й не бути", – наголосив Черняк.

Гауляйтер окупованого Криму Сергій Аксьонов створив ПВК "Конвой".

Компанією керує Костянтин Пікалов. Його називають правою рукою засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина та куратором "Вагнера" в Африці.

Анонімний колишній учасник ПВК сказав, що формально "Конвой" – це бойовий армійський резерв. Там укладають два контракти – з "Конвоєм" та з Міністерством оборони Росії, щоб мати "гарантовані виплати" у разі поранення чи смерті.

На початку формування ПВК у її складі було близько 300 осіб. Зараз позиції "Конвою" розташовані в окупованій частині Херсонської області.

Зараз ви читаєте новину «У розвідці сказали, для чого окупантам у Криму ПВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі