четвер, 08 жовтня 2020 01:50

У Росії намагалися завербувати жителя Чернігівщини

У Росії намагалися завербувати жителя Чернігівщини
Зібрані дані чоловік мав передати кураторам під час наступної поїздки до РФ. Фото: Укрінформ

Мешканця прикордонного району Чернігівської області намагалися завербувати російські спецслужби.

Українець періодично виїжджав до Росії в особистих справах. Під час чергової поїздки його затримали російські правоохоронці за начебто порушення трудового законодавства та умов перебування на території РФ, повідомляє пресцентр СБУ.

"Удавшись до методів психологічного тиску і залякування, представники ворожої спецслужби змусили чоловіка підписати згоду на негласне співробітництво. За завданням російських кураторів, українець мав збирати інформацію про військові частини та військовослужбовців, які проходять службу у районах, що межують з РФ. Їх також цікавила інформація щодо співробітників українських правоохоронних органів, громадян, які систематично їздять до Росії на заробітки", - розповіли в СБУ.

Зібрані дані чоловік мав передати кураторам під час наступної поїздки до РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали та погрожували: російські спецслужби намагалися завербувати українку

Після повернення додому чоловік сам звернувся до Служби безпеки України і надав свідчення щодо обставин його вербування та поставлених завдань.

Протягом останніх років на Чернігівщині контррозвідники викрили низку спроб іноземних спецслужб залучити мешканців прикордоння до шпигунської діяльності. За даними відомства, під посиленою увагою іноземних спецслужб перебуває широкий спектр громадян України – від працівників органів місцевого самоврядування, військовиків, правоохоронців, учасників АТО (ООС) та членів їх сімей, до громадян, які виїжджають до РФ для працевлаштування, з комерційною метою, відвідування родичів тощо.

Зараз ви читаєте новину «У Росії намагалися завербувати жителя Чернігівщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі