середа, 26 лютого 2020 20:15

У РНБО та МОЗ прокоментували слова нардепки про "неперевірені" тест-системи коронавірусу

У РНБО та МОЗ прокоментували слова нардепки про "неперевірені" тест-системи коронавірусу
В Україні використовують тест-системи, рекомендовані ВООЗ. Фото: Prm

Україна використовує тест-системи для виявлення нового коронавірусу, які отримала від Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Про це заявили у Міністерстві охорони здоров'я після заяв нардепа від партії "Голос" Олександри Устінової про використання неперевірених тест-системам російського походження. Відповідну інформацію повідомили у прес-службі МОЗ, передає Радіо Свобода.

"В нас є тільки ті тест-системи в Центрі громадського здоров'я, які були передані Всесвітньою організацією охорони здоров'я, і до них реагенти. За інші тест-системи ми не відповідаємо", – сказали у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна країна повідомила про першого інфікованого коронавірусом

Водночас секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що відомство не встановлює жодних рекомендацій, які тест-системи обрати, і які держава має закуповувати.

"Рада нацбезпеки і оборони не може ані закуповувати, ані рекомендувати комусь всі ці речі (тест-системи і реагенти до них – ред.), розумієте, у нас зовсім інші функції, і коли хтось вважає, що РНБО закуповує якість тест-системи, то це повна нісенітниця", – зазначив він.

Народна депутатка від партії "Голос" Олександра Устінова повідомила, що українців збираються тестувати на коронавірус неперевіреними тест-системами російського походження. Вона заявила, що у в рішенні РНБО спеціально зроблені помилки в назві компанії та прізвищі керівника, щоб ніхто не зміг знайти, хто це і де це. Устінова заявила про намагання "втюхати нікому не відомі непротестовані системи російського походження від компанії, яка ніколи таким не займалася і має російський слід".

Зараз ви читаєте новину «У РНБО та МОЗ прокоментували слова нардепки про "неперевірені" тест-системи коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі