пʼятниця, 08 квітня 2011 12:36

У Рівному "ненаситному" Азарову назбирали шкарпеток та білизни
5

Фото: Фото Олена Власова/Gazeta.ua

Більше сотні торговців прийшло у п'ятницю зранку під вікна міського управління Пенсійного фонду на вулиці Відінській у Рівному. Вони хочуть, щоб держава скасувала штрафи за не подані звіти у пенсійний фонд за попередні роки. Кажуть, ніби виконавча служба без попередження приходить до бізнесменів по арештоване майно.

Двоє чоловіків натягують між деревами мотузку, - так, щоб було видно з кабінетів чиновників. На ній розвішують простирадла, шкарпетки, сорочки та штани. Поруч стоїть картонна коробка з надписом-адресою: "КМУ Азарову"

"Ще каштани не цвітуть, а нас вже роздягли!" – вигукують у натовпі. – "Щоб Азаров жив на нашу пенсію, мінімальну!"

Андрій Друзенко із місцевої профспілки підприємців пояснює, що білизна – це подарунок для прем'єр-міністра Миколи Азарова.

"Держава діє радянськими методами – прийшов і обдер. Придираються, що люди не поподавали звіти по пенсійних внесках за попередні кілька років – а ці внески тоді автоматично відраховували зі сплачених податків. То нехай держава і звітує замість нас", - каже Друзенко. – "Три тижні тому за це вимагали пачку паперу, потім – передплатити "Податковий вісник", тепер – по 170 гривень штрафу за кожен рік, за який не відзвітувалися. А часу сплатити штраф чи оскаржити рішення в суді підприємцю не завжди дають – несподівано приходить виконавча служба і каже, що ваше майно арештоване".

До 9-ої ранку на майдані біля Пенсійного фонду уже збирається натовп. Дехто з підприємців не пішов торгувати на ринок. Принесли з собою простирадла з надписами "Геть Азарів від базарів", "Ні – свавіллю Пенсійного фонду", "Рівні умови для малого і великого бізнесу" – шквальний вітер видирає їх з рук.

Поруч чоловік з мікрофоном закликає рівненських підприємців об'єднуватися у профспілки по ринках. Каже, це дозволить зменшити вартість оренди торгових місць.

"Новий уряд прийшов, як зла Баба Яга і шле на нас прокляття – то Податковий кодекс, то Житловий", - каже підприємець. – "А потім у податковій придумали заповняти непотрібні декларації і форми 1дф – ставити по 200 прочерків за те, що я нікому нічого не платив!"

На галас з будівлі виходить із заступницею начальник міського управління Пенсійного Фонду Микола Німчук. Просить підприємців сформулювати свої вимоги і прислати своїх представників.

"Отак завжди", - зітхає Ольга, продавець джинсів із Речового ринку на вулиці Замковій. – "Ти просиш не відбирати останнє, а тобі зуби заговорюють. Будемо звертатися до колег по інших містах, щоб теж виступили проти штрафних санкцій за звіти. А одяг варто зібрати і послати Азарову по пошті – най тішиться, що нищить малий бізнес".

Зараз ви читаєте новину «У Рівному "ненаситному" Азарову назбирали шкарпеток та білизни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі