четвер, 04 березня 2010 17:11

У Полтаві крали гроші з карток, а в Кременчуці – сейфи з квартир

У Полтаві крали гроші з карток, а в Кременчуці – сейфи з квартир

У Полтаві затримали банду шахраїв, так званих скіммерів. З викрадених банківських карток "ПриватБанку" вони перевели понад 200 тис. гривень.

Служба безпеки банку ще у квітні 2009 року встановила, що група невідомих осіб переводить у готівку викрадені в людей пластикові картки через банкомати Рівненської, Полтавської, Кіровоградської і Черкаської областей.

Проаналізували усю інформацію і зокрема фото, які фіксували банкомати, і встановили особи зловмисників.

"Співробітники служби безпеки відстежували інформацію про підозрілі транзакції в регіоні. І в результаті розшукали зловмисників, які намагалися повторити свої дії в січні 2010 року," - розповіли Gazeta.ua у прес-службі банку.

Інформацію про місцеперебування злочинців передали до правоохоронців, які затримали трьох учасників організованої злочинної групи. Усі виявилися жителями Полтавської області.

"Вони підбирали пін-коди, застосовували спеціальні пристосування", - говорять у прес-службі.

Щодо учасників групи, за фактом завдання збитку в особливо великих розмірах порушено кримінальну справу. Організатора скоєного злочину заарештовано. Решта зловмисників перебувають на підписці про невиїзд.

Їм загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. У банку кажуть, що постраждалим компенсують збитки.

А тим часом у Кременчуці з квартири бізнесменки невідомі викрали сейф зі 120 тис. доларів. Крадіжку здійснили у період з 10-ої до 11.30 3 березня.

Квартира знаходиться в багатоповерхівці центральної частини міста. Кажуть, злодії під"їхали на машині, проникли у житло і викрали сейф.

Міліція зараз проводить оперативно-розшукові заходи і від коментарів поки що відмовляється.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві крали гроші з карток, а в Кременчуці – сейфи з квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі