пʼятниця, 06 січня 2023 17:48

Спецтема: Війна Росії проти України

У Польщі прокоментували "різдвяне перемир'я" Путіна

У Польщі прокоментували "різдвяне перемир'я" Путіна
У Польщі російське "перемир'я" назвали трюком. Фото: eastnews.ua

Російське "різдвяне перемир'я" є пропагандистським трюком та інформаційною завісою.

Москва таким чином намагається приховати своє справжнє обличчя, написав у Twitter уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору Станіслав Жарин.

"Оголошення про "припинення вогню" - це пропагандистський хід, намагання показати "Росію з людським обличчям", яка нібито поважає правила, і водночас це спроба змусити Україну перейти до оборони, показати, що це Київ є агресивним, і гра, щоб виграти часи для чергової фази агресії", – вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк вказав на сутність російського "перемир'я"

Жарин додав, що Росія вчергове намагається приховати справжній характер своїх дій.

У четвер, 5 січня російський президент Володимир Путін наказав запровадити режим припинення вогню в Україні з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня.

Дав доручення міністру оборони Сергію Шойгу, повідомляє Кремль. Путін заявив, що робить це з огляду на звернення патріарха РПЦ Кирила.

Прихильник війни в Україні предстоятель Російської православної церкви Кирил закликав до перемир'я на Різдво, 7 січня.

Заява патріарха з'явилася на сайті РПЦ. Від початку повномасшабного вторгнення, а також у своїй так званій заяві патріарх не назвав війну в Україні війною. Натомість завив про "міжусобний конфлікт".

Зараз ви читаєте новину «У Польщі прокоментували "різдвяне перемир'я" Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі