пʼятниця, 10 липня 2015 20:29

У полоні залишаються 225 українських військових - Геращенко

У полоні залишаються 225 українських військових - Геращенко
Фото: atn.ua

У полоні бойовиків Донбасу залишаються 245 українських військових, включно із жінками.

Про це повідомила уповноважений президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, народний депутат Ірина Геращенко на своїй сторінці у facebook.

З них 11 - у в'язницях РФ. 

При цьому вона зазначила, що за останні два місяці з полону бойовиків звільнені 30 українських військовослужбовців, у тому числі сьогодні повернуто 10 бійців.

"Сьогодні ми маємо перший за останній час великий обмін наших героїв, які були в полоні у бойовиків від 6 до 9 місяців. За 2 місяці роботи мінської підгрупи з гуманітарних питань нам вдалося звільнити вже близько 30 військовослужбовців з полону", - повідомила Геращенко.

Вона також сказала, що звільненим бійцям АТО потрібна психологічна допомога.

"Звільнені мають кращий фізичний стан, ніж ті, хто був звільнений минулого тижня. Ті хлопці були у важкому стані, їх відразу направили до лікарні. Тут потрібна психологічна допомога, і декільком потрібна допомога професійних лікарів, спеціалізованих, ми не будемо обговорювати діагнозів" , - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, сьогодні з полону бойовиків було звільнено 10 військових

представник Центру сприяння звільненню заручників Володимир Рубан пояснив, чому бойовики не погоджуються обмінювати "всіх на всіх". 

 

Зараз ви читаєте новину «У полоні залишаються 225 українських військових - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі