пʼятниця, 20 березня 2020 11:03

У період карантину збільшать комунальні субсидії

У період карантину збільшать комунальні субсидії
Рішення також готують міністерства економіки, фінансів і юстиції. Фото: facebook.com/marina.lazebna

У Міністерстві соцполітики хочуть зменшити витрати населення на комунальні послуги в період карантину. Планують збільшити соціальні пільги.

Міністерка Марина Лазебна в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1" розповіла, що нічого не заважає Міністерству соцполітики здійснити кроки для скасування комунальних платежів для населення на період карантину.

"Нічого не заважає. Рішення поки що не прийнято, не хотіла його коментувати. Працюємо, щоб збільшити соціальні нормативи, за якими платять наші субсидіанти і пільговики", - сказала Лазебна.

Рішення готують Міністерство економіки, Мінфін і Міністерство юстиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податкові канікули і відсутність штрафів: як підтримають бізнес

"Ми написали, сьогодні я особисто віддала в руки двом міністрам. Якщо завтра ми обговоримо це питання, то ми готові. Тому що й розрахунки, ми все зробили. Ми чудово розуміємо, що люди залишаються вдома і їм буде ще складніше оплачувати, якщо субсидії не покриють їхні витрати. Як тільки це рішення буде прийнято на засіданні уряду, я з ним відразу вийду і розповім про це людям", - заявила міністр.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) прийняла рішення, яким рекомендує всім компаніям не нараховувати пеню та штрафи, а також не відключати споживачів за несплату рахунків під час карантину. "Одна з серйозних небезпек поширення вірусу - це масові скупчення людей. Ми дуже просимо всіх споживачів, і насамперед людей похилого віку, утриматися від походів у відділення банків. Всі комунальні платежі можна буде оплатити трохи пізніше, а здоров'я і безпека людей сьогодні на першому місці", - в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів.

Зараз ви читаєте новину «У період карантину збільшать комунальні субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі