пʼятниця, 28 травня 2010 18:47

У Пакистані жертвами нападу талібів на мечеті стали вже 62 людини

У Пакистані жертвами нападу талібів на мечеті стали вже 62 людини

Кількість жертв терактів у пакистанському Лахорі досягла 62 людей. Про це повідомляє телеканалу Geo News. За відомостями телеканалу, бойовики, що напали на мечеті в районах Модел-таун і Гархі-Шаху були у поясах шахіда.

За останніми даними, співробітники спецслужб провели в обох мечетях спецоперації. У мечеті в Модел-Тауні був убитий один з бойовиків і ще двоє затримані. Мечеть перейшла під контроль силовиків. Про деталі операції в мечеті в Гархі-Шаху нічого не повідомляється.

Точна кількість постраждалих не вказується. Кількість жертв може ще зрости, оскільки на п'ятничну молитву в мечеті зазвичай приходить дуже багато людей. Раніше повідомлялося, що в них знаходилися від півтора до двох тисяч віруючих.

Нагадаємо, група добре озброєних терористів сьогодні закидала гранатами будівлі мечетей секти Ахмаді в Лахорі і відкрила вогонь по тих, хто молився, а потім увірвалася всередину і захопила заручників. У мечетях у момент традиційної п'ятничної молитви перебували від півтори до двох тисяч чоловік.

Обидві мечеті належать послідовникам мусульманської єретичної секти Ахмаді. Вона виникла в Пенджабі в кінці XIX століття, її засновник Мірза Гулам Ахмад намагався створити синкретичне вчення і звертався з проповіддю не тільки до мусульман, але і до представників інших релігій.

Нині членами цієї секти є близько чотирьох мільйонів пакистанців. При цьому Пакистан є єдиною мусульманською країною, яка не визнає послідовників Ахмаді мусульманами.

Gzt.ru, Reuters

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані жертвами нападу талібів на мечеті стали вже 62 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі