понеділок, 04 травня 2015 12:32

У Новій Зеландії стався потужний землетрус

У Новій Зеландії стався потужний землетрус
Фото: http://www.nzherald.co.nz

Землетрус магнітудою 5,6 стався на острові Південний Новій Зеландії, повідомили в Геологічної службі США. Повідомляє "Бі-бі-сі"

Епіцентр поштовхів припав на район в 30 кілометрах на північний захід від міста Уанака. Осередок залягав на глибині 5 км.

У поліції Нової Зеландії повідомили, що місцеві жителі заявляли про розбиті вікна, проте сильних руйнувань не було.

Місто Уанака популярне у туристів, які вирушають туди для лижного відпочинку взимку і туристичних походів влітку.

Водночас, Непал і досі оговтується від серії землетрусів. Кількість жертв від стихійного лиха може сягнути 10 тисяч осіб. Наразі, за інформацією Національного центру з надзвичайних ситуацій Непалу, кількість жертв перевищує 7 тисяч очіб, постраждалих вже понад 14 тисяч.

Через Нову Зеландію проходить Тихоокеанський "вогненний пояс" - смуга вулканів і тектонічних розломів завдовжки 40 тис. кілометрів. Він охоплює Тихий океан, пролягаючи уздовж узбережжя Південної і Північної Америки до південної частини Аляски, потім повертає до Японії, Філіппін й Індонезії і завершується в районі острова Нова Гвінея, Нової Зеландії і південно-західної Океанії.

Зараз ви читаєте новину «У Новій Зеландії стався потужний землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі