понеділок, 19 грудня 2022 19:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"У них є тільки один інструмент" – військовий пояснив психологію росіян

"У них є тільки один інструмент" – військовий пояснив психологію росіян
Росіяни сидять і ліплять коників з гівна, але вміють цим хизуватися, говорить Костянтин Ульянов. Фото: Facebook

Головна риса образу мислення росіян – це амбівалентність. Вони навчилися хизуватися своєю відсталістю. Але іншої мови, крім насильства, у них немає. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів Костянтин Ульянов на псевдо Valde Khan. Він – голова клубу спортивного паличного й ножового бою Fratria Fortis. Автор курсу психологічного підготування і профілактики бойового стресу "Броньований розум". Написав однойменну книжку про бойовий стрес та адаптацію військових. Служить у Збройних силах України.

"Головна риса образу мислення росіян – це амбівалентність (психічний стан роздвоєності; співіснування протилежних відносин або почуттів. – Gazeta.ua). Вміють, коли треба, робити швидкий реверс кольорів. З одного боку, намагаються виставляти себе лицарями у блискучих шатах, з іншого – хизуються Бучею. Підлість вміють називати "смєкалочкой". Вони це гарно використовують в інформаційно-психологічних операціях. Росіяни зараз говорять, що Херсон "здали", бо там нібито були американські найманці. І ця ідея рятує їх від усвідомлення, що програють війну саме українцям. Тому що визнати цього вони не можуть", – говорить Ульянов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна може стати другим Ізраїлем. Перебуватимемо у стані перманентної війни" – Костянтин Ульянов

Росіяни сидять і ліплять коників з гівна, але вміють цим хизуватися, говорить військовий.

"Росіяни об'єктивно культурно, технологічно відсталий народ – вони це розуміють. Але навчилися робити з цього свою перевагу. Чим у них гірше, тим більше хочуть показати це світові. Чим більш примітивна людина, тим менше у неї інструментів. У росіян немає іншої мови, крім насильства. Тому що їх амбівалетність найкраще розкривається у насиллі та ворожості. Це їх єдиний інструмент, який можуть використовувати", – каже Ульянов.

Росіяни стягують сили в район Сватового на Луганщині, тоді як українські сили продовжують контрнаступ на півдні та певних ділянках фронту на сході. Контрнаступ Збройних сил України на сході Харківської та заході Луганської областей триває, свідчать свіжі мапи Інституту вивчення війни (ISW).

Російські окупанти здійснили обмежений штурм на північний схід від Харкова, ймовірно, намагаючись провести розвідку та зафіксувати українські сили на міжнародному кордоні в Харківській області. ЗСУ відбили російський штурм поблизу Тернової Харківської області за 40 км на північний схід від Харкова. Росіяни проводили попередній штурм поблизу Тернової, далеко від районів, охоплених східноукраїнським контрнаступом, в надії утримати українські сили.

Зараз ви читаєте новину «"У них є тільки один інструмент" – військовий пояснив психологію росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі