вівторок, 07 грудня 2010 12:57

У МОЗ розповіли, що цього року епідемії грипу вже не буде

У МОЗ розповіли, що цього року епідемії грипу вже не буде

У Міністерстві охорони здоров'я України епідемію грипу очікують наступного року. Про це заявив сьогодні на прес-конференції в.о. директора Департаменту організації санітарно-епідеміологічного нагляду МОЗ Антон Парусов.

"Наш прогноз - ми очікуємо поступового підйому сезонної захворюваності, погодні умови сприятимуть цьому. Ми очікуємо початок епідемії наступного року", - зазначив Парусов, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день епідемії в Україні немає. "Суттєвого зростання звернень за медичною допомогою не зареєстровано. Ми маємо незначне перевищення епідпорогу на окремих адміністративних територіях Криму, Чернівецької, Донецької, Луганської, Львівської, Полтавської областей. Але в цілому по Україні епідемія не розпочалася", - сказав він.

За словами Парусова, захворюваність має локальний характер, в основному хворіють діти. "В окремих школах і дошкільних установах, де хворіють понад 20% дітей, тимчасово переривається навчання. Цей захід дуже ефективний і дозволяє перервати поширення інфекції", - пояснив він.

Парусов зазначив, що станом на сьогодні в Україні введені обмежувальні заходи в 400 школах та дошкільних установах, а в місті Чернівці з 3 грудня навчальний процес тимчасово припинений у всіх навчальних закладах міста.

Також Парусов констатував, що на окремих адміністративних територіях спостерігається перевищення епідемічного порогу більш ніж на 50%. "Там запроваджений протигрипозний режим, але це невеликі населені пункти", - зазначив він. Що стосується вірусологічної картини, Парусов повідомив, що найчастіше реєструється грип групи "В", він сьогодні домінує в Україні, а також АН1N1 (пандемічний), АН3N2.

3 грудня головний державний санітарний лікар України Сергій Риженко повідомив, що епідеміологічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ незначно перевищений у готельних адміністративних територіях дев'яти областей України, на карантин закриті 163 школи і сім дитячих садків.

Раніше МОЗ прогнозував початок сезонної епідемії грипу в період з середини листопада до середини грудня.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ розповіли, що цього року епідемії грипу вже не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі