пʼятниця, 13 листопада 2009 10:53

У Москві зареєстровано 1400 випадків "свинячого" грипу

У Москві зареєстровано 1400 випадків "свинячого" грипу

У Москві клінічно підтверджено 1396 випадків захворювання високопатогенним вірусом A/H1N1, повідомили в п"ятницю "Інтерфаксу" у столичному управлінні Росспоживнагляду.

Раніше на цьому тижні джерело в медичних колах столиці заявив, що в Москві підтверджені сім випадків смерті, викликаних ускладненнями в результаті захворювання так званим "свинячим" грипом.

Інше джерело, що займається медициною, повідомив, що, за попередніми даними, в Москві від свинячого грипу померла ще одна людина.

"Таким чином, в столиці через "свинячий" грип померло вже вісім чоловік", - сказав співрозмовник агентства.

За даними Міністерства охорони здоров"я, кількість підтверджених випадків захворювання на свинячий грип в Росії перевищило 4,5 тис. чоловік. Станом на 10 листопада, від свинячого грипу померли 19 чоловік.

Прийняті в Москві заходи з протидії поширенню епідемії грипу принесли результати, повідомили "Інтерфаксу" в п"ятницю в московському управлінні Росспоживнагляду.

Так, якщо в понеділок у Москві було зареєстровано 26 108 випадків захворювання на грип і ГРВІ (з них грип - 1175), в середу зареєстровані випадки захворювання у 17 846 осіб (з них грип - 903).

"Завдяки продовженню шкільних канікул на один тиждень знижується захворюваність серед дітей. Так, якщо серед дітей у віці від 7 до 14 років в понеділок захворіли 153 людини, то в середу, 11 листопада, зареєстровано лише 67 випадків захворювання на грип у дітей та підлітків цього віку ", - уточнили в управлінні Росспоживнагляду.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Москві зареєстровано 1400 випадків "свинячого" грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі