пʼятниця, 06 жовтня 2006 10:21

У московських школах почали складати списки грузинських дітей

У столиці Росії почався новий етап боротьби з нелегальними мігрантами з Грузії. Грузинів, які проживають в столиці РФ нібито незаконно, тепер виявляють через їх дітей, що навчаються у школах. Ця дія цілком вписується в нову політику влади з наведення порядку на російській території і, як напередодні заявив президент Росії Володимир Путін, "очищенню російських ринків від некорінного населення". Мається на увазі і трудовий ринок РФ, і ринки торгові.

Напередодні до деяких московських шкіл були відправлені телефонограми з районних відділень міліції з вимогою надати список учнів з грузинськими прізвищами. Після отримання цього списку міліціонери перевірятимуть батьків цих дітей - чи є у них реєстрація, де вони живуть насправді, чим займаються і чи платять податки. Річ у тому, що, згідно закону "Про загальну освіту в місті Москві", право на навчання в столичних школах є і у дітей, що не мають московської реєстрації. Тому саме через дітей найпростіше вийти на їх батьків.

Втім, міліція запевняє, що перевіряють не тільки грузин, а всіх приїжджих. І почалося це ще два тижні тому, після того, як в московській школі N563 уродженець Грузії зарізав ножем свого однокласника - азербайджанця, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У московських школах почали складати списки грузинських дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі