пʼятниця, 27 лютого 2009 15:56

У метро будуть ловити "фальшивих" студентів

У метро будуть ловити "фальшивих" студентів

У київському метрополітені знайшли новий спосіб відловлювати "зайців". Тепер на турнікетах метро з"явився пристрій, на якому розміщено три лампочки: червоного, жовтого і зеленого кольору.

Його призначення - виявляти пасажирів, у яких можуть бути підроблені проїзні.

За словами начальника прес-служби метрополітену Надії Шумак, коли студент проводить карткою по зчитувальному пристрою, спалахує червона лампочка - це означає, що людина пройшла по "студентському квитку".

"Її (лампочку) бачить тільки контролер або міліціонер метро, він звертає увагу на пасажира, визначає на вигляд, чи може він за віком відноситися до категорії студентів", - сказала Шумак.

Якщо виникли підозри (наприклад, карткою скористалася літня людина), у нього вимагають пред"явити студентський квиток. Немає квитка - проїзний конфіскують.

Поки що пристрої запрограмовані тільки на студентські проїзні. Тому і спалахує тільки одна червона лампочка.

Ще дві лампочки почнуть використовувати для інших категорій пільговиків в найближчому майбутньому.

Нагадаємо, вчора депутат Київради від блоку Кличка Валерія Карпунцова повідомив, що столичний транспорт почав працювати у режимі економії.

Згідно з "антикризовим" проектом міської влади, на 50% скоротять витрати на ремонт рухомого складу і закупівлю комплектуючих.

Як відомо, в головному фінансовому документі столиці на 2009 рік транспортну галузь Києва "образили" більше всіх. Якщо минулого року мерія виділила на транспорт і дорожнє господарство Києва в цілому 430 млн гривень, то в 2009 році їм "перепаде" всього 79,5 млн грн.

Ще одні неприємності чекають транспортників до 1 березня. Компанія "Київенерго" заявила, що у випадку, якщо в триденний термін не буде погашена заборгованість підземки за електроєнергію в 5,5 млн грн., то їй влаштують "темну". "Сподіваюся, що проблема вирішиться. Але якщо платежів не буде, нам нічого іншого не залишиться", - заявив глава правління "Київенерго" Едуард Соколовський. У підземці говорять, як тільки буде прийнятий бюджет в Київраді, питання з боргами вирішать.

За матеріалами Газета по-київськи, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У метро будуть ловити "фальшивих" студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі