четвер, 31 березня 2022 07:05

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі зникли працівники агентства ООН у справах біженців

У Маріуполі зникли працівники агентства ООН у справах біженців
Верховний комісар організації Філіппо Гранді закликає російських окупантів дотримуватися зобов'язань з евакуації мирного населення. Фото: dw.com

Агентство ООН у справах біженців в Україні не може зв'язатися зі своїми працівниками в Маріуполі.

Про це повідомляє CNN.

"Декому з працівників удалося вибратися, деякі залишаються в місті. Ми досі не можемо зв'язатися з колегами", - каже верховний комісар організації Філіппо Ґранді.

Він закликає російських окупантів дотримуватися зобов'язань з евакуації мирного населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голову розвідки Франції звільнять за провал в оцінці загрози РФ – ЗМІ

"Бойові дії треба припинити, щоб дати можливість керувати гуманітарними коридорами, - зазначає Гранді. - Поки що працювати надто складно. Ми хочемо гарантій, що буде тиша, оскільки без них не можна евакуювати мирне населення".

Окупанти намагаються захопити Маріуполь практично з початку широкомасштабної агресії проти України. Однак їм постійно дає відсіч "Азов" та інші захисники міста. Через великі втрати ворог перейшов до тактики терору місцевого населення – Маріуполь постійно бомблять і обстрілюють ракетами. Рашисти продовжують насильницьке вивезення маріупольців на територію країни-агресора.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі зникли працівники агентства ООН у справах біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі