вівторок, 19 жовтня 2010 12:48

У Марганці повісився син загиблої у аварії на переїзді

У Марганці повісився син загиблої у аварії на переїзді

40-річний Дмитро, син загиблої у катастрофі в Марганці 73-річної Ольги Левченко, не зміг пережити страшної смерті матері і наклав на себе руки.

"Мабуть, Діма все вирішив для себе одразу після аварії. Він попрощався з сусідами. А напередодні пішов до церкви і довго молився. Він був інвалідом - страждав на епілепсію, мама була для нього найближчою людиною. Після розлучення з дружиною Діма більше 10 років жив з мамою", - розповів брат покійного, Олександр Левченко.

Після автобусної трагедії Олександр переселився до брата і намагався тримати його в полі зору, а залишив лише на 20 хвилин.

"Два дні тому я залишив його всього на 20 хвилин. Я йому зателефонував, ми поговорили, а на другий дзвінок він вже не відповів. І я все зрозумів. Діма повісився вдома, для цього у нього вже все було приготовлено", - розповів Олександр.

Місцеві мешканці бояться, що подібне може повторитися.

"Всі родичі ходять як тіні. Багатьом ночами сниться набитий людьми автобус, у вухах стоять крики їхніх дітей, батьків, дружин. Психологи МНС працювали тільки на місці аварії, а до людей треба було додому заходити, може бути, і утримали б Дмитра. Я сама цього тижня поїду до психолога - витримати це дуже складно", - каже Людмила, яка своїми очима бачила страшну катастрофу.

Психологи МНС не можуть сказати, скільки часу піде на реабілітацію родичів жертв аварії та інших місцевих мешканців, які стали очевидцями трагедії.

"Люди отримали потрясіння, яке багатьох переслідуватиме все життя", - зізнався підполковник психологічної служби обласного управління МНС Олена Марункевич.

Вона розповіла, що 10 працівників психологічної служби протягом трьох днів на найскладніших ділянках - на місці ДТП, біля Нікопольського моргу і на похоронах. А тепер психологічна допомога потрібна самим рятувальникам.

"Я в житті такого не бачив. Ці тіла в розчавленому автобусі. Не можу відволіктися від цих думок, як заплющу очі - бачу автобус, заснути не можу", - розповів рятувальник Ігор, пише "Сегодня".

Нагадаємо, вранці 12 жовтня на переїзді на 116-му км перегону Нікополь-Марганець водій автобуса виїхав на заборонений сигнал світлофора і зіткнувся з локомотивом.

За останніми даними МНС, у результаті катастрофи загинули 45 людей.

13 жовтня в Україні було оголошено жалобу за загиблими.

Автобус перевозив людей з селища Городище до центру Марганця. Це був так званий пільговий рейс, ним безкоштовно користувалися пенсіонери, інваліди та пасажири з дітьми. Автобус був переповнений.

Стаж водія становив 36 років, з них 20 років - за кермом автобуса. Попередня причина ДТП - виїзд на заборонений сигнал. Всі обставини аварії і те, як людина з таким досвідом могла допустити таке порушення, зараз вивчає слідчо-оперативна група.

За фактом події порушено кримінальну справу за статтею порушення правил дорожнього руху, а з розслідування ДТП створено оперативний штаб.

Зараз ви читаєте новину «У Марганці повісився син загиблої у аварії на переїзді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі