четвер, 11 червня 2015 18:56

У Мадриді поховали останки автора "Дон Кіхота"

У Мадриді поховали останки автора "Дон Кіхота"
Фото: AP

Ймовірні рештки іспанського письменника Мігеля де Сервантеса офіційно поховали в Мадриді, передає Associated Press. В церкві жіночого монастиря ордену тринітаріїв 11 червня пройшла церемонія покладання вінків до підніжжя пам'ятника, зведеного на місці, де покоїться його прах.

Письменникові також віддали військові почесті, оскільки він служив в іспанській армії. У церемонії взяла участь мер Мадрида Ана Ботельо.

Скелети, які могли належати Сервантесу і його дружині Каталіні де Салазар, археологи виявили в березні 2015 року в тому ж монастирі. Спочатку місце поховання Сервантеса було відомо, проте після реконструкції монастиря в 1673 році його могила була загублена. Пошукові роботи велися близько року.

Хоча обидва скелета погано збереглися, деякі ознаки, такі як каліцтва, отримані Сервантесом на військовій службі (відомий факт, що на момент смерті письменника залишалося тільки шість зубів), дозволили вченим заявити, що вони знайшли саме останки письменника та його дружини.

Мігель де Сервантес Сааведра, автор роману "Хитромудрий ідальго Дон Кіхот Ламанчський" (одне з найважливіших творів європейської літератури), помер у Мадриді 22 квітня 1616 року. У 2015 ж році святкується 400-річна річниця публікації другої частини "Дон Кіхота".

 
Зараз ви читаєте новину «У Мадриді поховали останки автора "Дон Кіхота"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі