неділя, 17 жовтня 2010 18:10

У Львові заступник губернатора привітала ветеранів УПА

У Львові заступник губернатора привітала ветеранів УПА

Концерт із нагоди 68-річчя Української повстанської армії провели в неділю у львівському палаці мистецтв. На нього зійшлося близько 100 ветеранів УПА.

"Нас усе менше, але ми не перестаємо боротися. 60-річчя армії ми вшановували у Києві, хоч це було і при Кучмі. 65-річчя відзначили у, здавалося, нашій демократичній Україні. Не знаю, чи багато нас доживе до 70-річчя. Впевнений, у Києві ми його святкувати не будемо", звернувся до присутніх голова Братства вояків УПА Олесь Гуменюк.

Від імені губернатора-"регіонала" Василя Горбаля виступила його заступник Ліляна Гримська.

"Обласна державна адміністрація докладає всіх зусиль для покращення соціального статусу учасників визвольних змагань", - запевнила вона.

"Влада однією рукою дає вам подяки, а іншою душить Україну. На 20-му році незалежності ми бачимо зрізані хрести на могилах повстанців, зруйновані пам'ятники. У Львові святкують день партизанської слави. Але не наших партизанів-повстанців, а працівників НКВД", - наголосив у виступі представник Львівської міськради Тарас Чолій.

Нині у Львові живуть 590 ветеранів Української повстанської армії.

gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Львові заступник губернатора привітала ветеранів УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі