пʼятниця, 20 грудня 2013 01:04

У Львові відкрили свою Євроялинку
5

19 грудня відбулось урочисте відкриття новорічної львівської ялинки. Її привезли з смт. Східниця, прикрасили українськими гербами та тризубами, а також символами Євросоюзу – понад трьома сотнями зірок, дерев'яними іграшками яворівських майстрів та іграшками ручної роботи, які виготовили учні художньої школи. Львівську ялинку вже називають Євроялинкою.

Разом з мером Львова Андрієм Садовим ялинку відкривали діти зі школи-інтернату №2.

"Рік був важкий, але ми завжди чекаємо свято Святого Миколая, тому що Миколай любить нас. Після свята Миколая є Різдво, а це - одне з найулюбленіших свят для всіх українців. Цього року ялинка є особливою - це євроялинка, яка буде нас наближувати до європейських цінностей, яка буде нашою національною ялинкою. Ялинка завжди була символом добра та світла. У Львові всі діти чемні і тому вони мають мати хорошу ялинку, яка цього року прикрашена нашою українською символікою та символікою Євросоюзу. За наступних три тижні символіки додасться дуже багато. Тут будуть як національна символіка, так і наші традиційні новорічні іграшки, та іграшки, зроблені дітьми вручну", - каже міський голова Львова.

На Різдвяні та Новорічні свята гостей запрошують до Львова. На цей час буде відбуватися багато традиційних та нових подій у місті. Сьогодні урочисто відкрили Різдвяний ярмарок в центрі міста. З 2 до 5 і 7 січня у внутрішньому дворі Ратуші театр "Воскресіння" покаже виставу "Коли ангели спускаються на землю". 6 січня встановлять Дідух на площі Яворського. А 7 і 8 січня на площі Ринок відбудеться Свято пампуха.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили свою Євроялинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі