понеділок, 25 лютого 2013 16:03

У Львові глузували з Фьодорича, Азірова та Каліснічєнка
6

Фото: Фото: Євген Борісов

Сьогодні, 25 лютого, у центрі Львова відбулися дві політичні театралізовані акції на честь третьої річниці правління Віктора Януковича. Їх окремо організували ВО "Свобода" та Батьківщина.

Перша акція розпочалася об 11:00 біля пам'ятника Тарасу Шевченкові на проспекті Свободи. Молоді "свободівці" у масках Януковича, Азарова, Табачника та Колісніченка розіграли сцену того, як "Фьодорич" сидячи на престолі з мечем роздає своїм друзям бюджетні кошти. Коли до нього прийшли прості люди він з них насміхався й прогнав геть. Пізніше регіонали сіли грати у карти. За цією справою їх застали "свободівці" й відправили Януковича на третій термін.

"Такою виставою ми показали ту ситуацію, яка зараз є в Україні, - сказав керівник "Студентської свободи" Андрій Пшик. - Теперішня влада роздерибанює бюджет між собою, а люди лишаються зі своїми проблемами самі. Та найтемніша ніч перед світанком й скоро настане той час, коли рука націоналіста не здригнеться й змінить цю ситуацію кардинальним чином на краще".

О 12:00 на Площі ринок біля фонтану Нептуна близько 20 представників партії "Батьківщина" теж провели театралізоване дійство.

Янукович сидячи на золотому унітазі у синіх спортивних штанях та хутряній шапці бавився мильними бульбашками. Вони символізували "обіцінки", які влада давала людям, та вони лопалися й не збувалися.

"Недолугі реформи, небачена розкіш Межигір'я, золоті унітази та люстри – цим найбільше запам'ятались три останніх роки, але аж ніяк не виконанням власних обіцянок, - говорив у мегафон народний депутат Роман Ілик. - У президентському кріслі Янукович своєрідно інтерпретував три головні чоловічі обов'язки: синів не те, що виростив, а в олігархи вивів, збудував не дім, а ціле царство у Межигір'ї, і посадив свого головного політичного опонента – Юлію Тимошенко".

Далі Азіров та Янукєвіч порозповідали львів'янам, як вони обдурили людей й роздали їм обіцянки замотані у кольорові обгортки у вигляді цукерок. Замість льодяника у обгортці були замотані папірці з обіцянками Януковича, які так і не були виконані впродовж трьох років правління. Серед них: "Україна повинна за 10 років увійти до 20 найбільш економічно розвинених країн світу (G 20)", "Починаючи з 2010 року щорічне зростання ВВП", "50 мільйонів громадян України вже у 2020 році", та інші. Загалом 17 обіцянок.

"Януковича можна поважати тільки за те, що він про свою родину дбає, - сказав місцевий мешканець Михайло Рясний. - Це є. Якби так кожен голова сім'ї робив, то ми би жили добре. Але він дбає лише про малу сім'ю, а велику родину українців він забув. І за це йому ще доведеться відповідати. Але не перед законом, а перед людьми. Самі люди його візьмуть за жабра й змусять пояснити чому вони так погано жили".

 

Зараз ви читаєте новину «У Львові глузували з Фьодорича, Азірова та Каліснічєнка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі