четвер, 22 квітня 2010 15:06

У Криму введуть податок на неофіційне курортне житло

У Криму введуть податок на неофіційне курортне житло

У Криму пропонують ввести два додаткових збори, що стягуються з неофіційних квартироздавачів у період курортного сезону і відпочиваючих.

Відповідні зміни до закону Про систему оподаткування були розроблені у Верховній Раді автономії і передані до Верховної Ради України.

Згідно з повідомленням, проект доповнень до закону про оподаткування був розроблений постійною комісією парламенту Криму з рекреаційного, санаторно-курортного комплексів і туризму.

"У документі, який підтримали 79 депутатів, йдеться про введення на території Криму як експерименту двох зборів: збору з фізичних осіб, які не є суб"єктами підприємництва, але надають платні послуги туристам з короткострокового проживання в приватних домоволодіннях і на розвиток рекреаційного комплексу Криму" , - наголошується в ньому.

Документом передбачається, що ставки, механізм стягнення та порядок сплати вищезазначених зборів буде встановлювати Верховна Рада Криму. Самі збори повинні будуть вводитися за погодженням з Кабінетом міністрів.

Згідно з повідомленням, у пояснювальній записці до проекту постанови парламенту йдеться, що доцільність прийняття цього законопроекту обумовлена необхідністю розвитку малого та середнього бізнесу, розширення видів відпочинку, туристичних послуг та підвищення культури обслуговування.

"Наявна практика надання фізособами, які не є суб"єктами підприємницької діяльності, платних послуг з короткочасного розміщення (проживання) у приватних будинках, квартирах, літніх будиночках особам, які прибувають в курортну місцевість з метою туризму, відпочинку та оздоровлення, створює нерівні умови конкуренції на ринку туристичних послуг за рахунок несплати податків з отриманих доходів, оплати комунальних послуг за тарифами для населення ", - говориться в пояснювальній записці.

У матеріалі йдеться, що ухвалення закону, на думку кримської влади, дозволить розширити базу оподаткування, підвищити конкуренцію з надання умов розміщення туристів, збільшити дохідну частину бюджетів місцевих рад, спрямувати додаткові кошти на розвиток інфраструктури курортних регіонів, знизити навантаження на санаторії, пансіонати, будинки та бази відпочинку з оплати комунальних послуг.

У пояснювальній записці сказано, що Криму, як курортному регіону, слід надати право вводити додаткові збори на своїй території у вигляді експерименту.

"Згідно з аналізом авторів проекту закону, його прийняття дозволить додатково залучити до бюджету більше 100 млн. гривень", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, в Криму загальна площа експлуатованого аварійного житла становить 0,6% або 86,2 тисячі квадратних метрів, більша частина яких використовується в курортних містах півострова.

Новый Регион.

Зараз ви читаєте новину «У Криму введуть податок на неофіційне курортне житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі