середа, 31 січня 2007 20:12

У Криму вимагають забрати з півострова символіку України

Проросійські сили Криму на мітингу в Сімферополі вимагали скасувати Конституцію АРК, прийняту в 1998 році, а також замінити на півострові символіку України на прапори Російської Федерації.

У акції, яка пройшла перед будівлею Верховної Ради АРК, взяли участь кримські активісти Євразійського союзу молоді (ЄСМ) і організації Народний фронт Севастополь-Крим-Росія. Демонстранти тримали в руках прапори РФ, Криму, Андріївські прапори, прапори своїх організацій, а також транспарант "Окупаційну символіку геть!".

Координатор ЄСМ Костянтин Книрік заявив, що кримчани "примусово стали громадянами України" і сьогодні кожен житель півострова "має право називати себе громадянином РФ, громадянином СРСР або громадянином Криму". Учасники мітингу написали звернення до депутатів ВР АРК, в якому, зокрема, мовиться: "Ми вимагаємо від Вас негайної імплементації результатів референдуму 20 січня 1991 року, для чого необхідно скасувати Конституцію АРК 1998 року, яка суперечить волевиявленню кримського народу, і прийняти Декларацію про возз"єднання Криму з Росією. Потім оголосити півострів територією, що знаходиться під юрисдикцією РФ. Вимагаємо від Вас також прибрати окупаційну символіку з будівель Верховної Ради Криму і зобов"язати місцеві органи влади в Криму і інші підвідомчі їм установи вивісити державну символіку РФ".

Мета ЄСМ - відновити імперію в кордонах колишнього Союзу РСР. В Україні ця організація відома своїми антипрезидентськими й антиукраїнськими акціями, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «У Криму вимагають забрати з півострова символіку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі