пʼятниця, 20 січня 2023 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

У Криму почалася прихована мобілізація: гребуть айтішніків та фінансистів

У Криму почалася прихована мобілізація: гребуть айтішніків та фінансистів
Росіяни готують приховану мобілізацію в Криму. Фото: wikipedia.org

Росія готується до прихованої мобілізації в окупованому Криму.

До військкоматів вже почали викликати IT-спеціалістів фінансових працівників та інших фахівців, які мали бронь від мобілізації, у місті Севастопольв, повідомив Генштаб Збройних сил України в ранковому зверненні 20 січня.

Крім того, ворог продовжує використовувати мережу цивільних закладів охорони здоров'я на тимчасово окупованій території для лікування свої поранених військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пів мільйона мобілізованих росіян не допоможуть Путіну – військовий оглядач

"У Новопскові Старобільського району Луганської області, в приміщенні місцевого пологового будинку окупанти розгорнули польовий шпиталь, де лікують понад 300 військовослужбовців та найманців ПВК "Вагнера", - звітують у Генштабі.

У Російській Федерації триває так звана часткова мобілізація, зокрема Кремль готується до нової хвилі. Заходи супроводжуються моральним тиском і залякуванням людей, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

У збройних силах Росії поширена проблема дезертирства та непокори командирам. Наприклад, звинувачення у дезертирстві отримали вісім мобілізованих із Калінінградської області, які виїхали із Луганщини до РФ на таксі.

Зараз ви читаєте новину «У Криму почалася прихована мобілізація: гребуть айтішніків та фінансистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі