вівторок, 08 серпня 2006 14:53

У Криму може обвалитися "Ластівчине гніздо"

 

Через видобування піску на Південному березі Криму можуть обвалитися "Ластівчине гніздо", Лівадійський палац та скали-двійники Адалари. Дозволи на видобування цієї породи надають місцеві чиновники.

Фахівці переконані, що цю проблему можна розв"язати двома способами: спочатку науковцям потрібно спробувати власними силами призупинити дію дозволів на видобування піску, а якщо ж це виявиться безрезультатним — звернутися до суду.

"Ластівчине гніздо" було збудоване у 1912 році за проектом архітектора Шервуда, сина відомого архітектора Василя Шервуда, автора проекту Історичного музею на Червоній площі в Москві.

У 1927 році мініатюрний замок переніс 6-7-бальний землетрус. Споруда майже не постраждала, якщо не рахувати шматка скелі з-під нижнього балкона, який впав у море.

У 30-х роках в "Ластівчиному гнізді" знаходився читальний зал будинку відпочинку "Перлина". Потім приміщення, визнали аварійним та закрили.

Десятки років воно залишалося недоступним для відвідувачів. Відновлення почалося лише в 1968 році.

Саме тоді чиновники УРСР заборонили чіпати підводний ґрунт біля кримських берегів.

За матеріалами: "Газета по-українськи", ICTV

Зараз ви читаєте новину «У Криму може обвалитися "Ластівчине гніздо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі