пʼятниця, 02 березня 2007 09:54

У Копенгагені затримали 200 юнаків та дівчат за спробу повернути житло

Майже 200 молодих людей заарештувала поліція Копенгагена. Ті намагались відстояти так званий сквот - занедбаний будинок в центрі данської столиці, в якому оселилась молодь - юнаки та дівчата, які вирішили самостійно вступити в життя.

Сім років тому місто продало спірний будинок релігійній громаді. Але хіппі, які захопили будинок понад чверть століття тому, весь цей час відмовлялися покинути його, ігноруючи судові постанови та поліцейські рейди.

У четвер, 1 березня, поліція провела операцію з примусового виселення мешканців Молодіжного будинку.

Коли правоохоронці намагалися виселити хлопців та дівчат з приміщення, одна частина молодих людей забарикадувалась всередині, інша ззовні намагалась закидати поліцейських камінням.

Правоохоронці заявляють що всього в заворушеннях взяли участь більше тисячі людей.

До ранку в центральних районах Нерребро і Крістіансхавн палали підпалені автомобілі, горіли купи сміття. Поліцію закидали залізними лозинами і пляшками.

Поранення отримали чотири людини, зокрема поліцейський. Серед затриманих - немало іноземців. Як повідомляється, для їхніх допитів терміново викликали перекладачів з німецької, французької, польської і литовської мов.

Опівночі на центральній Ратушній площі відбулася масова демонстрація, учасники якої попрямували до тепер уже колишнього Молодіжного будинку, намагаючись відбити його у поліції. Маніфестантів зупинили на дальніх підступах до будівлі.

Поліція взяла під контроль кордони і передмістя Копенгагена. У четвер вона затримала два автобуси з молоддю з Орхуса і Скандерборга, які прямували підтримати своїх однодумців.

Найближчим часом Молодіжний будинок планують знести, на його місці релігійна організація побудує іншу будівлю, повідомляє vz.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Копенгагені затримали 200 юнаків та дівчат за спробу повернути житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі