вівторок, 21 березня 2023 17:16

У Києво-Печерській лаврі почали перевірку збереженості мощів святих

У Києво-Печерській лаврі почали перевірку збереженості мощів святих
Закрили на час перевірки частину храмів лаври. Фото: eastnews.ua

У Києво-Печерській лаврі запрацювала комісія з визначення збереженості мощів святих.

На час її роботи закривають доступ до Хрестовоздвиженського, Аннозачатіївського храмів та храму на честь Собору всіх преподобних Печерських, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

"21 березня в Києво-Печерській лаврі закрили вхід у ближні печери з мощами святих. На території лаври почала роботу комісія, яка визначить, чи збережені музейні експонати", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній відреагував на істерику РПЦ щодо лаври і звернувся до монахів

20 березня керівництво Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" надіслало листа монастирю Російської церкви з повідомленням про це.

"Мощі преподобних та інші святині вважаються культурними та історичними цінностями. Молитва буде неможлива й у кількох храмах поблизу печер", – сказали у міністерстві.

Міністерство культури та інформаційної політики повідомило, що Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" направив листа представникам російської церкви про розірвання договору оренди.

За інформацією Мінькульту, ті мають звільнити будівлі і споруди до 29 березня.

Представник РПЦ в Україні, митрополит Павло Лебідь заявив, що не піде з лаври. Лебідь перебуває під санкціями РНБО.

Торік заповідник поінформував представників російської церкви, що з 1 січня не продовжує договір користування Успенським собором і Трапезною церквою.

У січні міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив про рішення щодо передачі державі Успенського собору і Трапезної церкви.

Зараз ви читаєте новину «У Києво-Печерській лаврі почали перевірку збереженості мощів святих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі