вівторок, 26 червня 2007 16:41

У Києві знайшли зниклий пам"ятник Аркадію Гайдару (ФОТО)

 У Києві знайшли пам"ятник радянському письменникові Аркадію Гайдару, що зник на початку 90-х років з постаменту, розташованого у Павлівському саду. Про це повідомив Арсеній Фінберг, координатор проекту "Цікавий Київ".

Фінбрега виявив скульптуру у дворі школи N134 у Печерському районі Києва.
Спочатку скульптура зображала письменника, що тримає лівою рукою шашку, а правою - книгу (зараз шашка на скульптурі відсутня).

Місцеві жителі розповідають, що пам"ятник знесли у 90-і роки, коли у Росії критикували Єгора Гайдара, а його діда звинувачували в садистському відношенні до полонених під час Громадянської війни.

Незабаром від пам"ятника невідомі відламали руку з шашкою, а потім скульптуру взагалі прибрали з постаменту, і довгий час її місцезнаходження залишалося невідомим.

Київські краєзнавці мають намір звернутися до керівництва столиці з проханням відновити пам"ятник на колишньому місці, де до цих пір зберігся постамент, передає "Новий регіон".

Зараз ви читаєте новину «У Києві знайшли зниклий пам"ятник Аркадію Гайдару (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі