четвер, 01 квітня 2010 21:34

У Києві заарештували російського "злодія у законі"

У Києві заарештували російського "злодія у законі"

У Києві працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України затримали "злодія в законі", відомого у кримінальних колах на прізвисько "Годжа". Він уродженець Азербайджану, громадянин Російської Федерації.

За даними оперативників, затриманий раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння вбивства. На сьогодні правоохоронні органи Росії оголосили "Годжу" у міжнародний розшук за незаконний обіг наркотиків.

За оперативними даними, він є лідером організованого злочинного угруповання, яке спеціалізується на викраденні людей з метою отримання викупу за їхнє звільнення і контролює постачання важких наркотиків з Європи на територію Росії.

Встановлено, що "Годжа", ховаючись на території України, намагався активно впливати на криміногенні процеси в злочинному середовищі. Зокрема, брав участь у зібраннях злочинців, а також намагався призначати так званих "наглядовців" у великих містах і місцях позбавлення волі.

Надалі оперативники з"ясували, що "Годжа" має тісні стосунки з одним із найвпливовіших кавказьких "злодіїв у законі" на прізвисько "Ровшан Ленкоранський", який у грудні 2009 року був висланий з України до Республіки Азербайджан із забороною на в"їзд на територію України терміном на 5 років.

В даний момент затриманого перевіряють на причетність до скоєння злочинів на території України. Також вирішується питання щодо його екстрадиції до Російської Федерації.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Києві заарештували російського "злодія у законі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі