понеділок, 15 грудня 2008 11:02

З України депортовано грузинського "злодія в законі"

Працівники Головного управління з боротьби з організованою злочинністю МВС України з аеропорту "Бориспіль" рейсовим літаком до Грузії депортували громадянина цієї країни Заза Шарікадзе, відомого у кримінальних колах на прізвисько "Суліко". Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС. Його було затримано напередодні в м. Суми в результаті спецоперації працівників ГУБОЗ МВС, УБОЗ у Сумській обл. та російських правоохоронців. Зарічний районний суд м. Суми ухвалив рішення про видворення "Суліко" з території України до Грузії із забороною в"їзду терміном на 5 років.

За даними оперативників, уродженець міста Сухумі прибув до України для перерозподілу сфер кримінального впливу. За інформацією російських правоохоронців, "Суліко" є племінником свого часу впливового "злодія в законі" Омарова Шарікадзе ("Омара Тбіліського"), що помер у Москві в 2003 р. "Суліко" був "коронований" в Москві в 1997 р. за активного сприяння його дядька і братів Мікеладзе – "Мамуки" і "Джемо", також "злодіїв у законі", що "успадкували корону" від свого батька Джемала Мікеладзе на прізвисько "Арсен".

У Москві "Суліко" контролював діяльність грузинських злочинних угруповань, які займалися крадіжками автомобілів, а також очолював злочинну групу, що спеціалізувалася на розбійних нападах та пограбуваннях. У 2003 та 2007 роках "Суліко" затримували працівники спецпідрозділу БОЗ РФ за причетність до незаконного обігу важких наркотиків. РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «З України депортовано грузинського "злодія в законі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі