вівторок, 26 серпня 2008 16:52

У Києві попит на робочу силу перевищує пропозицію у 8 разів

Попит на робочу силу в Києві перевищує її пропозицію в 8 разів. На кожну людину, яка шукає роботу з робочої спеціальності, доводиться 16 вільних місць, на кожного службовця - 5 вакансій, а на особу без спеціальної підготовки - 10.

Як повідомляє Київський міський центр зайнятості (КМЦЗ), найбільшу кількість вакансій сьогодні відкрито у сфері будівництва, у державному управлінні, у переробній промисловості, у сфері операцій з нерухомістю, торгівлі, транспорті і зв"язку. У січні-липні поточного року були заявлені працедавцями з метою укомплектовування кадрами 189,7 тис. вакансій.

За станом на 1 серпня працедавці запропонували 37,3 тис. вакансій, що на 6,7% більше, ніж за відповідний період минулого року. При цьому 57,8% із запропонованих робочих місць призначалися для робочих і осіб без професії, останні - для службовців.

Нагадаємо, за даними Держкомстату, в січні-червні поточного року українським підприємствам не вистачало 207,2 тис. працівників, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «У Києві попит на робочу силу перевищує пропозицію у 8 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі