пʼятниця, 17 серпня 2012 14:32

У Києві під Посольством Росії вимагають свободу Pussy Riot

У Києві під Посольством Росії вимагають свободу Pussy Riot
Українські протестувальники вимагають помилувати та відпустити російський фан-гурт Pussy Riot. Фото: taini-zvezd.ru

Сьогодні о 13.30 близько 30 українців пікетують Посольство Російської Федерації, що знаходиться на Повітрянофлотському проспекті в Києві.

Протестувальники вимагають помилувати та відпустити російський фан-гурт Pussy Riot, над яким сьогодні триває суд у Москві.

Про це передає кореспондент Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Феменки" зайнялись богохульством - ріжуть хрести у Києві

"Зараз Росія перетворюється на країну, в якій основними принципами є самодержавство та шовінізм. Для України це має велике значення. Президент Володимир Путін та патріарх Кирило мають великий вплив в Україні. Коли вони створювали б свою країну, їхня ціль була б одна - абсолютна влада. Сьогоднішній пікет є маленькою частиною всесвітнього пікету, який триває саме зараз. Ми просимо помилувати та відпустити дівчат", - каже організатор акції Володимир Чемерис.

Пікетувальники принесли з собою два триметрові опудала, схожих на Президента Росії Володимира Путіна та патріарха РПЦ Кирила. Більшість мітингувальників мають на обличчі маски, хустки та протигази. Вони тримають плакати "Свободу Pussy Riot", "Ні самодурству" тощо.

Пікет охороняють близько 30-ти міліціонерів. Вони стоять по периметру (через кожні 4 метри) навколо посольства.

Зараз ви читаєте новину «У Києві під Посольством Росії вимагають свободу Pussy Riot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі