середа, 20 січня 2010 14:18

У Києві перевіряють усі кисневі балони

У Києві перевіряють усі кисневі балони

Леонід Черновецький ухвалив рішення перевірити дотримання пожежної безпеки в медичних установах, які використовують в роботі балони з продуктами розділення повітря.

Про це повідомила перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька.

Київський міський голова Леонід Черновецький доручив начальнику ГУ охорони здоров"я та медичного забезпечення Людмилі Качуровій, начальнику ГУ з питань надзвичайних ситуацій Віталію Пшеничному та начальнику ГУ МНС України в м. Києві Віктору Босаку провести протягом двох днів перевірку лікувально-профілактичних закладів міста, які мають хірургічні, реанімаційні відділення та використовують балони з киснем, азотом та іншими вибухово-небезпечними речовинами.

"У зв"язку з тим, що 18 січня в Луганську у приміщенні лікарні N7 стався вибух балону з киснем, Леонід Черновецький доручив відповідним управлінням провести перевірки всіх лікувально-профілактичних закладів Києва", - заявила Кільчицька.

Проведення цієї перевірки робиться з метою забезпечення дотримання безпечних умов праці персоналу та відвідувачів лікарень.

Відповідно до вимог Правил пожежної безпеки України, балони з киснем, азотом та іншими вибухово-небезпечними речовинами повинні бути винесені за межи будівель лікувальних закладів.

Нагадаємо, 18-го січня близько 09:00 в Луганську у п"ятиповерховому будинку міської лікарні N 7, у відділенні реанімації, за попередніми даними, вибухнув кисневий балон.

У результаті сталося руйнування несучих конструкцій перекриття п"ятого, четвертого, третього і другого поверхів. На момент вибуху в будівлі медустанови перебували 366 людей (261 хворий і 105 співробітників медперсоналу).

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, яка побувала на місці трагедії, назвала причиною вибуху недбалість при транспортуванні кисневого балона. Генпрокуратура порушила кримінальну справу.

Сьогодні, 20 січня, в міській лікарні N 7 в Луганську завершено аварійно-рятувальні роботи. За даними МНС, з-під завалів витягнуто 16 тіл загиблих.

За матеріалом прес-служби КМДА

Зараз ви читаєте новину «У Києві перевіряють усі кисневі балони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі